Paintball

178172-paintball-player

Sotaleikit eivät enää kuuluu takapihan hiekkalaatikoille tai ala-asteen pienimmille pojille. Nimittäin tunnettu paintball-ilmiö vetää puoleensa yhä enemmän aikuisia, jotka haluavat kokeilla siipiänsä oikean elämän sotapeleissä. Hyväksi onneksi paintball ei jää yhteen kierrokseen, sillä gelatiinipohjaisen värikuulan osuma rintakehään ei tee kenestäkään sotaleskeä.

Paintballissa varusteina ovat luonnollisesti värikuulien lisäksi itse ilmapaineella toimiva ase sekä asianmukaiset suojaukset (kasvot sekä rintakehä ovat yleensä suojattuja). Värikuulan osuma ei välttämättä tunnu mukavalta, mutta kuulan vauhti ei kuitenkaan riitä vakavien vammojen tuottamiseen. Toisaalta tarkoituksella lähietäisyydeltä paljaalle iholle ammuttaessa voit luottaa mustelman ilmestymiseen seuraavana päivänä.

Pelimuotoja löytyy erittäin paljon. Esimerkiksi ”Woodsball” viittaa nimensä mukaisesti metsässä tapahtuvaan taisteluun. Osallistujat voivat tietenkin asettaa omat räätälöidyt säännöt pelikohtaisesti, mutta yleensä yksi osuma tarkoittaa myös pelaajan eliminoimista tai pisteen menetystä. MilSlim-muoto pyrkii luomaan armeija-ympäristön, missä tehtävinä ovat tiettyjen strategisten tavoitteiden saavuttaminen. Speedball-versiota voidaan pelata esimerkiksi jalkapallostadionilla, sillä kentälle tuodaan ilmalla pumpattavat esteet ja suojat, joiden avulla joukkueiden jäsenet voivat piiloutua ja tehdä hyökkäyksiä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi vihollisen päädyssä olevan lipun varastaminen.

Aikanaan poliisi- ja puolustusvoimat käyttivät paintballia tehokkaana harjoittelumuotona ongelma- ja kriisitilanteiden harjoittelua varten. Ja me muut saamme paintballin kautta ainutlaatuisen tilaisuuden ampua työpaikan ärsyttäviä ihmisiä ilman oikeustoimia. Ja voimmehan ”vahingossa” laittaa värikuulan myös esimiehen silmien väliin, mikäli sellainen tilaisuus sattuu…